Det är vi som är kennel Samines

Vi heter Sofia och Daniel Annetorp och är bosatta på landet, några mil utanför Umeå tillsammans med vår familj. Vår familj består utav barnen Noah och Lo, två bondkatter och sedan våra fyra whippets - Jasmine, Astrid, Lillebror och Greta. 

När vi inte är tillsammans arbetar Sofia som sjuksköterska och Daniel som servicetekniker. I första hand är våra hundar våra älskade familjemedlemmar och vi tycker om att vara ute i naturen tillsammans då detta är ett stort intresse hos oss båda. Utställning, lure coursing och viltspår är de tre aktiviteter vi sysslar mest med våra whippets just nu. 

Varför whippets? 

Jag, Sofia letade år 2008 efter min första egna hund och visste inte vilken ras jag skulle välja då jag är uppväxt med familjens olika hundraser under barndomen såsom malteser, labrador, långhårig collie och cocker spaniel. Tipset om att en whippet kanske skulle passa mig fångade mitt intresse direkt. En whippet skulle det bli. Kennel Valanti hade just då sin första kull valpar och det blev snart ett besök dit. Där fann jag min livshundkärlek Safira, Valanti Madison. Safira var en sån lättsam och enkel hund som inte tyckte om att vara ensam, så snart flyttade min solstråle Jasmine, Magic Colour Jazzo Girl in hos mig - och därav kennelnamnet Samines, -Sa efter Safira och -mines efter Jasmine. När jag träffade Daniel blev han whippetfrälst han med och nu är vi båda två lika whippettokiga. 

Tyvärr är Safira nu vår änglahund sedan februari 2019. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jasmine är en härlig whippet- hon är en sund och frisk hund, har både utseendet, och viljan att springa efter trasan. Jasmine blev bästa tik med CERT och BIR på SvVks utställning i Söråker 14/4-14. Pga. en skada blev det ingenting med springandet för hennes del, förrutom till vardags och nu är hon snart tio fantastiska år gammal. Vi valde att avla på Jasmine och vår första kull, Astrid Lindgren kullen föddes september år - 2014. Därifrån sparade vi en tik- Astrid och en hane, Lillebror.

Vårat mål med uppfödningen är att föda upp i liten skala- sunda, friska och mentalt stabila whippets med alla dessa vackra och mångsida egenskaper som finns hos denna ras. 

Här bor vi: 

Förrutom diverse valpkurser, vardagslydnad, viltspår, rallylydnad, agility, instruktörsutbildning, terapihundsutbildning m.m. så har vi genomgått Skks uppfödarutbildning 2014/2015 med Aina Lundmark som kursledare.